Planlı eskitme. Film, Kapitalist sistemin karadelik yaratıp insanları içine nasıl çektiğini, aslında piyasanın sadece bir düzüne zengin adamın elinde olduğunu anlatıyor. Sürekli tüketim, sürekli yenisini alma çılgınlığı.
Hepimiz kasıtlı eskitme stratejisi ile sürekli kandırılıyoruz ! Hiç yazıcınız bozuldu mu ? Ya da çorabınız kaçtı mı ? Peki cep telefonunuzun pili kullanılmaz hale geldi mi ? Lambanız patladı mı ? Dedelerimizin ninelerimizin evladiyelik ürünleri hala çalışırken neden bizimkiler bozuluyor ? Eskiden endüstriler daha mı ileri teknolojiye sahipti de evladiyelik ürünler üretiliyordu ? Tabi ki hayır !
Planned obsolescence olarak yabancı literatüre girmiş, bizde ise Kasıtlı Eskitme ya da Planlı Eskitme olarak bilinen bir kavramdır. Kasıtlı eskitme Endüstriyel tasarımda kullanılan bir strateji ve yöntem olup ürünün daha uzun süre kullanılabilecekken belirli ve ayarlanmış bir kullanım ömrünün ardından işlevini yitirmesi olarak tanımlanabilir.
Diğer taraftan teknoloji firmalarınca uygulanan daha farklı bir boyutu ise ürünün periyodik olarak biraz daha geliştirilmiş versiyonunun piyasaya sürülerek önceki sürümlerin niteliksizleştirilmesidir. Yanılgıya düşülmemesi gereken nokta, teknoloji şirketlerinin önceki sürümleri satmaya başladıkları anda dahi ellerinde sonraki sürümlerin mevcut olmasıdır. Tasarım yoluyla uygulananı ise tekstil ve otomotiv sektöründe sık sık karşımıza çıkmaktadır.